Seth Ronland  - Evidensbaserad Praktik, Breeze Firtness , www.sethronland.com - Ystad, Sweden

The Coneline provides a very simple solution for my clients to overload the excentric phase of foundational exercises. Its easy to use and gives multiple of options when it comes to exercise selection. The product is very versatile and gives me the possibility to train high end ahtletes, juniors, seniors and rehab.

 

Joakim Dettner  - Dr of Naparapthy, STAC Elite Trainer, Founder & Head Coach at STAC Training Center - Ronneby, Sweden

I use the Coneline Full Forcer on a weekly basis with very good transfer and results, especially when I want to stress my clients core and legs with an high axial or slightly angular force through the whole dynamic e-concentric movement with slow to medium fast tempo. What’s make the Full Forcer very special and made me invest, was the market's smoothest transition when the wind-up change direction, thanks to the smart cone technology under the platform.

 

Magnus LundgrenPML fitness - Umeå, Sweden

" Jag letar alltid efter kvalitativa produkter som kan erbjuda mina kunder något unikt och effektivt . I Coneline hittar jag verkligen det. Det som skiljer denna plattform mot andra Eccentriska produkter är en gedigen byggkvalité där användarmöjligheterna är gränslösa då man inte är låst till att stå uppe på plattformen och kan jobba väldigt varierat. "

 

Patrik Rapp, - Sport Performance Center - Västerås, Sweden

Jag har haft en sedan i höstas och använt den mycket själv och sedan ett par månader använt den i uppläggen för mina klienter, både motionärer och idrottare.

Jag var ute och letade efter en svänghjulsmaskin och kikat på lite olika innan jag bestämde mig för just Coneline. Det som gjorde att jag valde just den var den längre linan och att designen ger mer rörelsefrihet åt olika håll. Jag föll också för att svänghjulet satt under maskinen, det kändes säkrare i jämförelse med andra produkter. Det blir ändå en jäkla fart på svänghjulen och med trötta klienter som ska pressa sig till max vill jag alltid undvika olyckor. Till sist tyckte jag att designen och utseendet på maskinen har överlägset alla andra. Och hur jag än vrider och vänder på det så spelar det ju faktiskt roll hur saker och ting ser ut, speciellt i dagens träningsbransch. 

Jag är väldigt nöjd med maskinen. Det är ju väldigt annorlunda att träna med en svänghjulsmaskin gentemot andra maskiner eller fria vikter. För mina motionärer som har tränat med mig ett tag har vi vävt in coneline som ett komplement till de vanliga övningarna så som knäböj, marklyft, rodd och bicepscurl. Där har responsen varit positiv eftersom träningseffekten upplevs bättre än "vanlig" styrketräning med fria vikter. Alla som är träningsvana kommer in i träningsmetoden snabbt och försåt hur tekniken fungerar och därmed hur de ska göra för att övningarna ska utföras korrekt. Förutom bättre träningseffekt i basövningarna får de träna på en maskin som inte finns någon annan stans i Västerås där jag befinner mig. Det gör att den har blivit lite av en snackis bland mina klienter och deras vänner. Det marknadsföringen var en oväntat och väldigt välkommen bonus. 

För idrottarna jag har jobbat med har vi framför allt försökt komma åt vinklar och belastningar som de fria vikterna och vanlig maskinerna inte har kunnat tillgodogöra. Det handlar om belastning horisontalt och även vertikalt med olika sorters rotationer. Jag har även experimenterat med komplexa övningar där ben, överkropp och arm har fått jobba tillsammans. Jag har även valt att byta ut konventionella knäböj med stång till knäböj med coneline på några av min idrottare. För vissa som träna och tävlar mycket och dessutom är starka finns det alltid ett riskmoment med knäböj och den belastning på ryggrad och bäcken som skivstången innebär. Här känns knäböj i coneline som ett mycket bättre alternativ! Känslan är att maskinen ger mycket "bang for the buck" och att vi kan komma spara mycket tid på att byta ut flera övningar mot en eller ett par övningar med coneline. 

Exempel på övningar för idrottarna:
https://www.instagram.com/p/BgBpk4SnTvY/?taken-by=sportperformancecenter 
https://www.instagram.com/p/Bf_pVrkBYpU/?taken-by=sportperformancecenter 
https://www.instagram.com/p/BhuZJMzgHth/?taken-by=sportperformancecenter 
https://www.instagram.com/p/BhwN3ZBFF53/?taken-by=sportperformancecenter